Ana Sayfa / Çay Hakkında / İyi Çay Nasıl Demlenir?

Temiz, yumuşak ve arıtılmış su kullanın.
Uygun koşullarda muhafaza edilmiş kaiteli çayları tercih edin.
Çayın aromasını tam olarak alabilmek için porselen demlik kullanın.
Suyu çaydanlıkta kaynatırken içi boş demliği çaydanlığın üzerine koyarak ısıtın.
Su kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ya da çaydanlığı ateşten uzaklaştırın.
Suyun fokurdaması tamamen bittiğinde ideal demleme ısısına ulaşırsınız.
Çayı demlerken suyu yüksek mesafeden hava ile temas edecek şekilde çayın üzerine dökün.
Çayı demledikten sonra demliği çaydanlığın üzerine oturtun ve kısık ateşte 15-18 dakika bekleyin.
Unutmayın aroması zengin lezzetli bir çay keyfi için çayınızı kaynatmayın ve demlendikten sonra
30-35 dakika içinde mutlaka tüketin.

Her hakkı saklıdır. © 2015 Ofçaysan A.Ş.