Ofçay Halisane Yeşil Çay Soslu Salata
Malzemeler:
3 poşet Ofçay Yeşil Çay
1/2 çay bardağı elma sirkesi
3 yemek kaşığı susam yağı
1/4 çay kaşığı soya sosu
1/4 çay kaşığı Ofşeker Beyaz Şeker
3/4 su bardağı zeytinyağı
4 parça tavuk göğsü
1 adet göbek marul
1/2 su bardağı kavrulmuş ve kıyılmış badem
Tarif:
3 poşet Ofçay Yeşil Çayı, 2 bardak sıcak suda 5 dakika demlendirdikten sonra süzün. 1 yemek kaşığı susam yağı, soya sosu, şeker, sirke ve zeytinyağını, demli çaya katarak iyice karıştırın. Geri kalan 2 yemek kaşığı susam yağını büyük bir tavada kızartın. Tavuk göğüslerini tavaya koyun ve iki taraf da pembeleşene kadar kızarmasını bekleyin. Kızaran tavukları bir tabağa alıp, soğuduktan sonra ortasından 2 dilime ayırın. Geniş bir salata kasesine, göbek marulu doğrayın, badem ve tavukları ekledikten sonra, sosu üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!