Ana Sayfa / Çay Hakkında / Ofçay'lı Tarifler / Ofçay Hazine ile Füme Edilmiş Alabalık

Ofçay Hazine ile Füme Edilmiş Alabalık



Malzemeler:

30 gr Ofçay Hazine dökme çay ya da 2 adet Ofçay Hazine 15 gr demlik poşeti
175 gr pirinç
175 gr Ofşeker Esmer Toz Şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet alabalık (başı ayıklanmış) dileğe göre fileto levrek de kullanılabilir
Tuz
Karabiber
Limon dilimleri

Tarif:
Pirinç, esmer şeker ve 2 çorba kaşığı Ofçay Hazine dökme çayı bir kasede karıştırın. Isıya dayanıklı fırın tepsisine bir kat yağlı kağıt serip karışımı üstüne dökün. (Fırın tepsisi yerine geniş bir tencere de kullanabilirsiniz) Fırın tepsinizin içine sığan bir ızgara teli yerleştirin (yoksa karışımın üstünü bir kat yağlı kağıt ile kaplayın) alabalıkları ve dileğe göre limon dilimlerini balığın üzerine yerleştirin, tuz ve karabiberi serpiştirin. Balıkların yapışmaması için ızgara teli ya da yağlı kağıdın üzerine zeytinyağı sürebilirsiniz. Tepsiyi bir kapak ya da alüminyum folya yardımı ile örtün. Tepsiyi harlı ateşe koyun, duman tütmeye başlayınca balıkları 15-20 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Füme işlemi sırasında havalandırma sisteminizin çalışmasına özen gösterin. Balık piştikten sonra kapağı dikkatlice açın ve salata ile servis edin. Afiyet olsun!

Her hakkı saklıdır. © 2015 Ofçaysan A.Ş.