Ana Sayfa / Çay Hakkında / Ofçay'lı Tarifler / Ofçay Şahane Tomurcuk Pudingi

Ofçay Şahane Tomurcuk Pudingi



Malzemeler:

4 çorba kaşığı Ofçay Şahane
1 Litre süt
1 su bardağı Ofşeker Toz Şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
Çeyrek paket tereyağ
Bir tutam tuz


Tarif:
4 çorba kaşığı Ofçay Şahane Dökme Çayı bir kaseye boşaltın. Sütün bir kısmını ısıtın ve kaseyi dolduracak şekilde çayın üstüne ekleyip 1 saat bekletin. Yumurtayı ayrı bir kaba kırıp tuzu ekleyerek çırpın. Çayı süzgeçten geçirin, bir tencerede yumurta ve şekere ilave ederek, şeker eriyene kadar karıştırın. Nişasta, un ve kalan sütü de ilave ederek homojen bir hale gelene kadar karıştırmaya devam edin. Orta ateşte pişirin, fokurdamaya başladığında, tereyağı ekleyip kısık ateşte, tereyağ eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Kaselere bölüştürdüğünüz pudingi buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun!

Her hakkı saklıdır. © 2015 Ofçaysan A.Ş.