Ana Sayfa / Çay Hakkında / Ofçay'lı Tarifler / Ofçay Şahane ve Kuru Meyve Parçacıklı Islak Kek

Ofçay Şahane ve Kuru Meyve Parçacıklı Islak Kek



Malzemeler:

290 ml demli Ofçay Şahane Çayı
50 gr kuru incir
100 gr çekirdeği ayıklanmış hurma
50 gr kuru kayısı
55 gr tereyağı
170 gr Ofşeker Esmer Toz Şeker
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
2 yumurta
200 gr un (özel kabaran un)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

Karamela için:
225 gr tereyağı
300 gr Ofşeker Esmer Toz Şeker
200 ml krema



Tarif:
Puding
Ofçay Şahane Çay ile 290 ml demli çay hazırlayın. Çayı, kuru incir, hurma ve kayısı ile birlikte macun kıvamına gelene kadar blenderdan geçirin. Karışıma, diğer malzemeleri ekleyip daha yoğun hamur kıvamı elde edene kadar blenderdan geçirmeye devam edin. Karışımı, yapışmaz küçük kalıplara bölüştürün (yapışmayacağından emin olmak için kalıplara önceden bir miktar tereyağı sürebilirsiniz). Kalıpları fırın tepsisine yerleştirerek, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Karamela
Tereyağı, şeker ve kremayı orta ateşte, şeker tamamen çözülünceye kadar karıştırarak pişirin. Karışım fokurdamaya başlayınca 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışımı bir süzgeç yardımıyla süzerek bir kaseye boşaltın.

Kalıpları ters çevirerek servis tabağına aldığınız keklerin üstüne karamela sosunu gezdirin. Afiyet olsun!

Her hakkı saklıdır. © 2015 Ofçaysan A.Ş.